Login Form

Anzahl Beitragshäufigkeit
897738

CAEX Bacau - Centrul de Afaceri si Expoziții "Mircea Cancicov"

 

LOGO CAEx100x46Centrul de Afaceri si Expoziții "Mircea Cancicov" este cel mai nou, modern si functional complex de afaceri din zona Moldovei, amplasat in apropierea Aeroportului Internaţional (4 km) şi a Gării (1 km) din Bacău. Centrul este echipat cu tehnologie de ultimă oră pentru traducere simultana, aplicatii multimedia, tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Centrul a fost construit in urma cererii de finantare depuse de Primaria Municipiului Bacau pentru Proiectul „Centrul de Afaceri si Expozitie Bacau" in cadrul Programului PHARE CES 2004-2006 - Proiecte mari de infrastructura regionala.

CAEX Bacau - Centrul de Afaceri si Expoziții "Mircea Cancicov"

Obiectivele centrului de afaceri si expozitii sunt creearea condiţiilor performante, la standarde europene, pentru organizarea pieţelor regionale, naţionale şi internaţionale, ceea ce va duce la cresterea numarului de pieţe/târguri şi expoziţii organizate în Bacău; creearea condiţiilor preliminare suplimentare pentru dezvoltarea economică, prin încurajarea serviciilor conexe (servicii de consultanţă, comerţ, turism etc) şi a producţiei auxiliare pentru mari companii; si oferirea de servicii judeţelor din întreaga Regiune Nord-Est prin oferirea de oportunităţi pentru întâlniri de afaceri, târguri şi expoziţii, pentru activităţi de consultanţă, formare şi instruire profesională, pentru seminarii şi conferinţe la nivel regional.

Ce ofera CAE "Mircea Cancicov" :

Facilităţi moderne şi complexe de afaceri, ce vor permite dezvoltarea IMM / micro-întreprinderilor din judeţul Bacău şi Regiunea Nord-Est;

Locaţii pentru antreprenorii care doresc să înceapă o afacere nouă, dar nu îşi pot permite un sediu;

Asistenţă pentru IMM / microîntreprinderi în procesul de dezvoltare, prin oferirea, la cerere, a unui pachet de servicii pentru dezvoltarea afacerilor;

Spaţii corespunzătoare pentru organizarea pieţelor, expoziţiilor, conferinţelor naţionale şi internaţionale, instruirilor profesionale etc;

Centrul include un Incubator de Afaceri, un Centru de Afaceri si Marketing, unde se pot organiza conferinte la standarde europene, si 2 Pavilioane Expozitionale de 6000 de mp.

Incubator de afaceri

2.756 m2

 • 24 de module pentru întreprinzători
 • centrul de asistenţă pentru întreprinzători care cuprinde:
 • secretariat;
 • camere de consiliere;
 • camere de întâlnire/şedinţe;
 • centru documentar;
 • zona de relaţii cu publicul.
 • Centrul de afaceri şi marketing

3.437 m2

 • birouri de lucru pentru activităţile angajaţilor permanenţi;
 •  birouri de consultanţă pentru IMM-uri;
 • sală de conferinţe şi seminarii tematice cu o capacitate de 360 locuri, tip amfiteatru (sală şi prezidiu);
 • Săli de workshop tip mese rotunde;
 • Sală de conferinţe (Consiliu) pentru întâlniri multimedia de 115 locuri;
 • săli de întâlniri cu clienţii şi relaţii cu publicul;
 • birou relaţii internaţionale;
 • zonă pentru conducere şi secretariat;

Pavilioane pentru expoziţii - două module (M1, M2)

6.076 m2

Suprafaţa de expoziţie necesară este organizată în două module ce pot funcţiona independent dar şi simultan, având asigurată conexiunea între ele de o pasarelă închisă.

Modulul 1 (AC – 2.348,0 mp, AD – 3.313,0 mp) oferă o suprafaţă de expunere şi anexe distribuite într-un volum P+1E, astfel: hol primire şi zonă info, spaţii de expunere, cafe – bar cu oficiu, spaţiu pentru depozitare exponate (la parter) şi spaţiu expunere plus conexiune cu Centrul de Conferinţe şi modulul expoziţional 2 (la supanta).

Modulul 2 (AC – 1.916,0 mp, AD – 2.763,0 mp) oferă firmelor incubate următoaele facilităţi: hol primire şi zonă info, spaţii de expunere, cafe – bar cu oficiu, spaţiu pentru depozitare exponate (la parter) şi spaţiu expunere plus conexiune cu Centrul de Conferinţe şi modulul expoziţional 1 (la supanta).

Parcare cu suprafaţa este de 3.400 mp, asigurând un nr. de 210 locuri parcare. Pentru accesul camional la clădirile de expoziţie şi la Centrul de conferinţe s-a proiectat un drum cu o lungime de 80 m şi lăţime de 6,5 m, precum şi platforme carosabile în suprafaţă totală de 3.800 mp.

Adresa: Municipiul Bacău, Calea Dr. Alexandru ŞAFRAN nr. 145 (fosta Calea Oneşti)